Blogg

Säsongsfinal!

Maj är över och vi går in i årets första sommarmånad. Inte helt utan vemod när naturen blomstrar och gatorna fylls av studenter påminns vi alla om tiden konstanta men också brutala vandring, framåt.

June 8, 2022
4 min

Maj är över och vi går in i årets första sommarmånad. Inte helt utan vemod när naturen blomstrar och gatorna fylls av studenter påminns vi alla om tiden konstanta men också brutala vandring, framåt. Jag är nog inte ensam om att fundera över om allt hunnits med. Bokade jag tillräckligt med möten? Är kunderna nöjda, kunde jag gjort mer? Hur många dialoger måste starta om i höst?

Samtidigt, det är vad det är... lika för alla.

Du och jag är lika ansvariga för att förvalta vår tid. För egen del gör jag det genom att fokusera på "här och nu" följa en plan och vara glad att ha hälsan.

En plan jag följt i vår är att genomföra Givers Gain - ett generöst samtal. Sex fantastiska samtal där jag och min gäst under 20 minuter haft fullt fokus på varandra och vårt samtal. Nu drar det ihop sig till säsongsfinal.

Jag har också följt min plan med att utveckla mitt erbjudande. Mycket av detta arbete har faktiskt skett tack vare mina befintliga kunder. Genom att jag har några kunder som verkligen gjort en resa från ägarnas intention ända fram till hur verksamheten skall ledas i vardagen har jag också kunnat paketera och skruva på mitt erbjudande. Mer om detta i höst.

Slutligen så har jag följt planen för mitt ordförandeskap i världens näst mest viktiga uppdrag - Gymnastikföreningen Örebro. Först och främst har vi ett grymt gäng anställda tränare och kanslister som gör ett jättejobb. Vi har också en styrelse med en otroligt höjd i sin kompetens, både civilt och gymnastikrelaterat.

Det underlättar min ambition att jobba med att synliggöra gymnastiken som den samhällsaktör den är. Samt belysa de orättvisor som gymnastiken lider av pga politikens ointresse för alla de idrotter som inte domineras av pojkar.

Jag kämpar på!

Trevlig läsning!//Andreas

Givers Gain - ett generöst samtal

Stort tack till Peter Moström, Fredrik Bauer, Ami Hemviken, Johanna Kagerup och Johan Svedberg för att ni hittills varit med i min satsning på LinkedIn LIVE.

Till säsongsfinalen har jag ingen mindre än Susanne Hjälmered. Susanne är VD och medgrundare till Nexer Recruit, rekryteringskonsulter specialister på techtalanger. Extra kul är att Susanne och Nexer också driver podden Passion för people som syftar till att uppmuntra fler kvinnor att ta ledande positioner i näringslivet.

Ratta in LinkedIn LIVE den 8/6 kl 11.50 och var med på säsongsfinalen.
Susanne och jag kommer prata om varför det lilla extra är så viktigt. Hur blir man genuin och massa andra spännande frågor.

Jag kommer att avslöja vem jag har som gäst i säsongspremiären till hösten.

När din leverans blir din R&D

Just nu har jag glädjen och förmånen att jobba med entreprenörer som har framförallt en sak gemensamt, de vill byta den position de idag befinner sig på.

Några är alldeles nya och skall få företagarkostymen att passa. Att gå från anställd ledare till ägare är en resa jag själv har erfarenhet av. En spännande och utmanande period i livet, oavsett ålder.

Andra kunder har några år av kraftig, för att inte säga extrem, tillväxt bakom sig. När jag träffar dessa företagare handlar det mycket om att visualisera ett nytt sätt att jobba. En ordnad tillväxt som primärt inte är beroende av grundaren/grundarna för att lyckas.

Ytterligare kunder jag jobbar med har befunnit sig på en platå en tid. Ägarna har satt ner foten och bestämt att nu är dags att växla upp igen, sluta tuffa på och skapa en ny tillväxtresa, en mer hållbar.

Och sist men inte minst, jag jobbar med ägare som vill skapa möjligheter att i närtid sluta jobba och göra en exit.

Alla dessa scenarion har givit mig otroligt värdefulla insikter. Och samtidigt som jag levererar värde till kunderna inser jag också att all den nya kunskap som skapas i mötet med dem går att paketera om och användas på nya sätt till framtida kunder.

Snacka om återbruk!

Andreas Getzman

Gör dina visioner till lönsamma affärer.

LinkedIn

Du kanske också gillar...