Blogg

Kultur är resultatet av de beteende vi tillåter varandra att ha

Det sitter i väggarna! Ett uttryck jag hört så många gånger. Ofta som en förklädd ursäkt för att en viss arbetsplats är förknippad med en viss kultur.

December 14, 2022
4 min

Som jag ser det så kunde ingenting vara mer fel. Det är de beteenden vi tillåter varandra att ha som avgör vilken kultur vi får. I denna veckas månadsbrev skriver jag om en situation som kunde uppstå för att jag inte förmådde markera vad som var okej beteenden.

🤮 Andreas, ditt UTSEENDE gör oss OMOTIVERADE....

Kan inte du skaffa ett eget rum eller jobba hemma lite mer?

😥 Det är inte världens roligaste kommentar att få.

Ganska jobbig faktiskt….

Hur hamnade vi där? I en situation där det var ok med den typen av kommentarer?

✅ Jag säger vi för det handlade om oss. Tillsammans hade vi låtit kulturen på företaget bli sådan att den typen av kommentarer inte var konstiga att säga.

✅ Jag säger vi för att det handlade om var och ens ställningstagande. Någonstans längs vägen hade var och en accepterat att den typen av kommentarer fick förekomma.

✅ Jag säger vi för att även om jag som chef är ansvarig för arbetsmiljön är vi alla ansvariga för hur vi påverkar arbetsmiljön.Däremot ...JAG tog inte det ansvar JAG borde tagit långt innan det blev ok att uttrycka sig på det sättet.

Varför?

😟 Jag var rädd.

😟 Jag var rädd för hur ett sådant ledarskap skulle tas emot, av enskilda och av gruppen

😟 Jag var rädd för hur jag som person skulle uppfattas

😟 Och jag var rädd för hur företagets ekonomin skulle påverkas om människor slutade pga att jag markerade mot beteenden

En klok person sa: Mod är att vara rädd men göra det ändå.

Jag saknade mod

Champ Camp

Vad har de som blir riktigt bra VD:ar?  
Ofta en kombination av personliga egenskaper som tex förmåga att hålla fokus på rätt saker, sociala kompetenser och uthållighet.

De har också kunskap om och förmåga att ta hand om sig själva.

En sund själ i en sund kropp i ett sunt bolag!

Men framförallt de människor som når framgång är de som investerar tid i sig själva

Därför sätter jag och Joel Löfquist samman en träningsgrupp av ambitiösa människor. Vi vänder sig till dig som är eller är på väg att bli VD. Målgruppen är små och medelstora företag.

Vi träffas vid sex tillfällen, tränar tillsammans och pratar om vad som krävs för en livsstil som gör att du kan prestera på och utanför jobbet. Därefter följer frukost och utbildning om hur du tar hand om ditt företag, din personal och dina kunder. Mellan våra träffar sker personlig coachning

Följ länken för att kika lite närmare på vår finfina reklamfilm Länk

KICKSTARTA 2023!!

🤔 Hur känns det nu med några få skälvande veckor kvar av året?

📈 Deadlines och säljbudgetar trängs med julklappsinköp och tjocka släkten.

😱 Hur skall du ens orka tänka på nästa år?

Gör inte det!

Anmäl dig istället till KICKSTART23

Under tre timmar pratar jag om hur du kan optimera din försäljning 2023. Vi går in i tuffare tider och kommer möta mer marknadsmotstånd. Då gäller det att vara rustad med fler verktyg och mer energi.T illsammans skall vi som det så populärt heter "vända på varje sten" för att 2023 skall bli så bra som möjligt.

Bland annat:

🟡 Säljstyrning

🟡 Öka antalet kundaktiviteter

🟡 Få fler avslut

🟡 Fördjupa dina kundrelationer

'

Hör av dig till mig för anmälan

Andreas Getzman

Gör dina visioner till lönsamma affärer.

LinkedIn

Du kanske också gillar...